ZAGRODOWE PRZETWÓRSTWO MLEKA – MOŻLIWOŚCI I UWARUNKOWANIA

Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego
w Warszawie

Łosicki Dom Kultury

Zapraszają na szkolenie:

                                                                                   

ZAGRODOWE PRZETWÓRSTWO MLEKA – MOŻLIWOŚCI
I UWARUNKOWANIA

 

10 PAŹDZIERNIKA 2018 r.   ŁOSICE

ŁOSICKI DOM KULTURY

Ul. Piłsudskiego 4

w godz. 10:30 – 15:00

PROGRAM:

10.00 - 10.30              Rejestracja uczestników, kawa, herbata

10.30 - 10.45              Otwarcie szkolenia

                                   Dorota Kozłowska – Dyr. Łosickiego Domu Kultury

10.45 – 11.30             Wprowadzenie w temat

Krzysztof Zaniewski – Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie

11.30 – 13.00             Produkcja serów zagrodowych , ze szczególnym uwzględnieniem znaczenia pasteryzacji mleka

                                   Antoni Pluta – prof. Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego
w Warszawie

13.00 – 14.00           Poczęstunek produktami tradycyjnymi i mini konkurs serów

14.00 – 15.00             Dyskusja i wręczenie mini nagród w mini konkursie

15.00                          Zamknięcie szkolenia

                                  

                       

20_lat_mazowsza.jpg